Zakelijke gebruikers van Microsofts cloudopslagdienst OneDrive (voorheen SkyDrive) kunnen hun hart ophalen. Microsoft vergroot hun opslagruimte per gebruiker van 25 GB naar 1 TB. De uitbreiding geldt ook voor abonnees van Office 365 met zakelijke OneDrive-versies, meldt Microsoft op zijn Office-blog.

Lees ook:

Google maakt cloud 'bijna gratis' Amazon moet mee in cloudprijzenoorlog Microsoft volgt Google en Amazon in prijzenoorlog

OneDrive for Business kost normaliter 5 dollar per maand. Dit maandbedrag wordt tijdelijk nog eens gehalveerd vanwege de uitbreiding van de zakelijke opslagruimte.

Een nieuwe slag in de prijzenoorlog tussen cloudleveranciers. Die verlagen om de beurt hun prijzen voor zakelijke klanten en proberen hen lekker te maken met aantrekkelijke extra capaciteit en diensten. Zo biedt Microsoft nu ook tijdelijke korting op OneDrive for Business en helpt het klanten om opgeslagen data te migreren van hun huidige clouddienst naar OneDrive.

Pure noodzaak

Het bieden van kortingen in de 'cloudprijzenoorlog' is pure noodzaak. Het aantal aanbieders van zakelijke clouddiensten rijst de pan uit. Denk alleen al aan Box, Dropbox, Accellion, Watchdox en Egnyte, maar ook aan producten van grotere providers zoals Google, Amazon, IBM, Citrix en EMC.