Dit klaagt kernelontwikkelaar Greg Kroah-Hartman, die eerder juist hecht betrokken was bij Microsofts open source-donatie. Hij blogt afgelopen week dat niet alleen de code vol met fouten zat, maar ook dat de donateur totaal niet heeft meegewerkt aan het opschonen ervan.

Anders verwijderd

"Meer dan 200 patches vormen de massale opschoningsinspanning die nodig was om deze code in een enigszins zinnige stijl te krijgen voor de kernel." Kroah-Hartman heeft dat werk op zich genomen. Hij heeft Microsofts ontwikkelaars wel om hulp gevraagd, maar die niet gekregen. "Niemand beantwoordt mijn mails."

De Linux-ontwikkelaar houdt het niet bij een klacht. Hij stelt dat Microsoft de eigen driver moet steunen, ook met ontwikkelhulp, of dat de kernelbijdrage anders weer uit de Linux-kern gaat. "Dan wordt het verwijderd in de 2.6.33-release. Jammer." De Hyper-V driver van Microsoft staat gepland om mee te gaan in versie 2.6.32, die over drie tot vier maanden uitkomt. Kernel 2.6.31 is nu net uit.

Toch weer meewerken

Na de klacht en het dreigement van Kroah-Hartmant nam Microsoft prompt contact op. De Windows-producent zou nu actief meewerken.

Kroah-Hartman meldt aan de SDtimes dat er meer bedrijven die open source hebben bijgedragen 'ineens' weer zijn opgedoken na zijn posting en mailing over de status van de Linux-kernel en bijdragen daarvoor. Afgezien van Microsoft noemt de Linux-ontwikkelaar geen namen.