Dit blijkt uit een jolige site van Microsoft die is gewijd aan Clippy. Deze site maakt onderdeel uit van de promotiecampagne voor Office XP. Dit nieuwe pakket is zo gebruiksvriendelijk dat de helpende hand van Clippy niet meer nodig is, zo stelt Microsoft.

De pratende paperclip duikt nu nog standaard op de meest onverwachte momenten op bij het gebruik van Office. Als een gebruiker iets geks doet, biedt Clippy zijn diensten aan. Slechts met veel moeite is de paperclip daarna weg te klikken. Het cartoonfiguurtje is geen succes gebleken.

"Na Microsoft Bob ben jij het meest irritante ding in de computergeschiedenis", zo citeert The Register een gefrustreerde Office-gebruiker. Bob is een ander help-karakter van Microsoft. Anderen betitelen Clippy als 'zwakzinnig' en geweldsopwekkend.

Er is nog hoop voor degenen die de hulp van Clippy wel op prijs stellen. Binnen Office XP zal nog een mogelijkheid zijn om de paperclip tevoorschijn te toveren door op 'help' te klikken. Office XP wordt eind mei geïntroduceerd, vergezeld van een miljoenen kostende reclamecampagne.