Microsoft Research heeft een idee: tekeningen en animaties die gemaakt zijn via een app op een tablet zouden best wel eens vertoond kunnen worden op een OLED-beeldscherm van 52x36 pixels die gevat is in een standaardje van 4,5 centimeter groot. Zo klein dat het niet te afleidend is naast je beeldscherm, meldt The Register.

De researchafdeling van Microsoft heeft er een heel onderzoek naar gedaan, geheten "A Small Space for Playful Messaging in the Workspace", waarin uit de doeken wordt gedaan hoe de werkplek wat speelser kan worden ingericht. "Technologie die speelsheid brengt wordt vaak ontmoedigd", concluderen de onderzoekers van Microsoft, "en werknemers maken daardoor vaak niet graag kenbaar dat zij communicatietechnologie gebruiken voor doelen die anders zijn dan strikt zakelijk."

Op een app een Picclet maken

Daar wil Microsoft met Picco wat aan doen. Via een app kan een Picclet worden gemaakt (tekening of animatie) die weer gestuurd kan worden naar de Picco van iemand op je vriendenlijst. Als de Picclet arriveert (via WiFi), gaat de Picco vibreren.

Microsoft heeft de Picco getest bij families van werknemers en onder stagiairs. Die vonden het allemaal best amusant, maar vonden de Picco verder onnuttig voor zinnige communicatie.