Een van de opvallende snufjes, die volgens Microsoft binnen tien jaar in huiskamers aanwezig kan zijn, is het interactieve behang.

Na de recente restyling is er er geen desktop-pc of laptop meer te vinden in het futuristische pand. Microsoft zegt ervan uit te gaan dat rekenkracht, netwerkmogelijkheden en lcd- en oled-schermen zo voordelig en alomtegenwoordig zullen worden dat computers vanaf elke plek in een huis bediend kunnen worden.

Een voorbeeld van die in het huis geïntegreerde besturing vormen oled-touchscreens die verborgen zijn onder de muurverf van het huis. Niet alleen de muren worden een onderdeel van het computerhuis. Een lamp begint in het nieuwe Microsoft Home te knipperen als de bewoner een e-mail heeft ontvangen.

Veel snufjes maken gebruik van communicatiemethoden zoals gps en rfid. Zo speurt de brievenbus via gps de postbode op, waarna de bewoner van het huis een e-mail of sms krijgen met het tijdstip waarop de post verwacht wordt. Het prikbord in de keuken leest rfid-chips in bijvoorbeeld uitnodigingen uit, zodat een opgeprikte uitnodiging het prikbord laat vragen of de uitnodiging geaccepteerd of weigerd moet worden.

Een spiegel in de slaapkamer doet tevens dienst als beeldscherm. Als er kleren voor de spiegel getoond worden, verschijnt informatie over bijvoorbeeld bijpassende kledingstukken in de klerenkast.

Gigantisch behang doet ondertussen dienst als megabeeldscherm voor foto's en video's van bijvoorbeeld Myspace. De 'behangschermen' worden onder andere ontwikkeld door Philips.

Jonathan Cluts, bij Microsoft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van prototypen voor consumenten, denkt dat rfid-chips gemeengoed worden. Volgens Cluts komt dit door de lage kosten en de mogelijkheid om ze thuis te programmeren en te printen met inkjetprinters met polymeer-cartridges.

Volgens Cluts heeft het geavanceerde Microsoft-huis voorspellende gaven. "Toen we in 2000 plasmaschermen gebruikten kostte een televisie met een normaal formaat 30.000 dollar. Niemand geloofde dat ze in huiskamers zouden belanden. Nu kost zelfs een 65 inch-plasmatelevisie minder dan 10.000 dollar."