Het is een opmerkelijke ommekeer van de technologiegigant. Dit weekend werd bekend dat het bedrijf geld terugvraagt aan enkele van de recent ontslagen 1400 werknemers. Sommigen daarvan hadden namelijk per ongeluk een te hoge ontslagvergoeding meegekregen.

Fout

Deze actie heeft Microsoft veel slechte publiciteit opgeleverd. De softwareproducent laat nu in een verklaring weten dat de personeelsafdeling de zaak verkeerd heeft behandeld en dat het geld niet langer wordt teruggevraagd. "Het is een fout van onze kant. We hadden deze situatie begripvoller moeten behandelen. We willen tegemoet komen aan de individuen die slachtoffer zijn van de bezuinigingen door ze niet langer te vragen om terugbetaling."

Blijkbaar vindt Microsoft de teveel betaalde ontslagvergoeding minder waard dan de slechte publiciteit die ze door deze zaak krijgen. In totaal gaat het om een bedrag van 125.000 dollar. Er was echter ook sprake van dat enkele van de ontslagen werknemers weer te weinig ontslagpremie hebben meegekregen.