Op het IEBlog waarschuwt Microsoft Windows-gebruikers die XP SP3 hebben geïnstalleerd na de eerste bèta van Internet Explorer. In die situatie zal een installatie van IE8 Bèta 2 tot gevolg hebben dat zowel XP SP3 als versie 8 van de webbrowser niet meer zijn te verwijderen.

Verwijderen onmogelijk

"Het is wel mogelijk om te upgraden naar latere builds van IE8 die beschikbaar komen, maar je bent niet meer in staat om ze te verwijderen", schrijft IE-programmamanager Jane Maliouta. Maliouta adviseert om eerst XP SP3 en bèta 1 van IE8 te verwijderen, vervolgens XP SP3 terug te zetten en pas daarna IE8 Bèta 2 te installeren.

Microsoft waarschuwde in mei overigens voor bijna hetzelfde probleem, al was toen XP SP3 de grote boosdoener. Na installatie van het onderhoudspakket bleek het niet meer mogelijk om van Internet Explorer 8 Bèta 1 te downgraden naar IE7. Voor gebruikers van IE7 was het na installatie van SP3 lastig om te downgraden naar versie 6 van de browser.

Bèta 2 voor Vista

Vista-gebruikers die IE8 bèta 1 hebben geïnstalleerd, moeten ook nog een aantal hindernissen nemen om bij de tweede bèta van Explorer uit te komen. Allereerst moet Bèta 1 handmatig worden verwijderd. Daarna moeten handmatig nog enkele updates worden binnengehaald.

Crashende programma's

Tot slot zijn er nog enkele compatibiliteitsproblemen. Zo is IE8 Bèta 2 volledig incompatible met Visual Studio .Net versie en Windows Live Mail. In het geval van het mailprogramma zal de browser crashen bij het opstellen van een mailtje of bij het beantwoorden van een bericht. Ook zijn er nog enkele problemen met de Google Toolbar, Skype en HP's Smart Web Printing.

Bron: Techworld.nl