Op 15 maart bepaalde rechter John C. Coughenour nog dat Lindows de naam mag blijven gebruiken voor zijn besturingssysteem, zolang de rechtszaak tussen Lindows en Microsoft duurt. Microsoft had de rechter verzocht om een voorlopige voorziening te treffen, waardoor Lindows onmiddellijk zou moeten stoppen met het gebruik van de naam.

Volgens de rechter kon Microsoft echter niet voldoende aantonen dat het schade zou ondervinden van Lindows. Bovendien schreef Coughenour dat Microsoft moeite zou hebben om het recht op 'Windows' te doen gelden, omdat de naam te algemeen is.

Microsoft vecht deze voorlopige beslissing nu aan, omdat de rechter 'een verkeerde conclusie' zou hebben getrokken op basis van 'de verkeerde vragen'. Volgens het softwarebedrijf is de term 'Windows' in de computerindustrie geen algemene term. Consumenten gebruiken de term 'Windows' immers niet als een synoniem voor besturingssystemen.

Lindows is niet onder de indruk van de nieuwe stappen die Microsoft onderneemt. In een verklaring schrijft Lindows dat het verzoek van Microsoft een nieuwe poging is om de rechtszaak te verlengen en de juridische kosten voor Lindows te verhogen.