De Windows-producent maakt voor elke overstapper van IE6 naar IE8 één euro over aan een goed doel. Het door de Nederlandse tak gekozen doel is Visio, niet te verwarren met het gelijknamige product van Microsoft. Visio is een organisatie die blinde en slechtziende kinderen helpt, onder meer met onderwijs.

Ralf Beck, business group lead bij Microsoft Nederland, vertelt Webwereld dat IE8 gestaag groeit. In Nederland bedraagt die groei zo'n 3 procent per maand. "Nederland heeft al een relatief hoog percentage IE8-gebruikers." Daarnaast is het percentage voor IE6 laag in ons land, zegt hij.

Ook indirecte campagne

Toch voert Microsoft nu campagne. Die loopt echter alleen op de eigen site, bevestigt Becks. Hij vertelt dat de campagne gericht is op eindgebruikers, maar dat de softwareproducent ook indirect aan IE6-naar-IE8 werkt. "Bijvoorbeeld door met developers te praten."

Het merendeel van de IE6-gebruikers is dat overigens niet zozeer uit eigen keuze, maar vanwege bedrijfsbeleid. Dat is dan meestal gebaseerd op compatibiliteit met oude - al dan niet eigen - applicaties, waarvoor IE6 vereist is. Het gebruik van IE dipt namelijk in de weekenden, maar daarbij duikt IE6 scherp naar beneden.