Microsoft werkt aan de ontwikkeling van een softwarepakket met de naam Expression. Dit bevat programma's die hetzelfde kunnen als Photoshop, Macromedia Flash en Dreamweaver, zo is bekendgemaakt tijdens de Professional Developers Conference (PDC).

Expression bestaat uit een aantal programma's. Met Sparkle Interactive Designer kunnen gebruikers 3D-animaties maken. Acrylic Graphic Designer is de tegenhanger van Photoshop en Quartz Web Designer wordt het programma om websites mee te ontwikkelen.

Ron Schmelzer, marktanalist bij Zapthink, betwijfelt of Microsoft veel marktaandeel van Adobe en Macromedia zal afsnoepen. "De programma's van Macromedia worden veel gebruikt door Apple-gebruikers. Dit is nog steeds het favoriete platform van vormgevers. En ik zie Expression niet snel als Mac-versie uitkomen."

Volgens Schmelzer vult Expression vooral een gat in de eigen portfolio van Microsoft op. Ontwerpers en ontwikkelaars kunnen met Expression en Visual Studio eigen .Net-applicatie bouwen.

Expression wordt voorlopig beschikbaar gesteld als 'Community Technology Preview' (CTP). De eindversie zal volgend jaar klaar zijn.

Adobe maakte in augustus de overname van Macromedia bekend. De overname wacht nu nog op goedkeuring van enkele instanties.