De nieuwe server moet ongeveer tegelijk met de volgende versie van Microsoft Office, die voor dit najaar gepland staat, op de markt verschijnen. Dit heeft Webwereld uit betrouwbare bron vernomen.

De nieuwe BizSharp-server, door Microsoft geschreven als Biz# Server, bevat een aantal managementapplicaties waarmee bedrijven informatie kunnen analyseren. Ook is het mogelijk modellen te maken en voorspellingen te doen op basis van data-analyse.

De fabrikant schaart de nieuwe server onder zijn zogenoemde 'Office Business Applications'. Biz# is vooral bedoeld voor financiële analyses en planning. Belangrijkste onderdelen zijn onder meer een scorecard manager en bijbehorende functionaliteit, geïntegreerde beheersfuncties en mogelijkheden voor budgetanalyses.

Biz# Server kan als los systeem worden gebruikt. Wel is SharePoint vereist. Voor analyses en het maken van modellen gebruikt het de Reporting en Analyses Services van Microsoft SQL Server. Gebruik in combinatie met statistische software als SPSS is ook mogelijk. Als database is SQL mogelijk, maar ook Siebel en SAP MBS.

Overigens betekent de Biz# Server niet het einde van de huidige Business Scorecard Manager. Nog voor Office 12 introduceert Microsoft een nieuwe Business Scorecard Manager.

"Er komen dus twee producten: Business Scorecard Manager en Biz# Server. De Business Scorecard Manager zit echter ook in Biz# Server als reporting tool", aldus een bron binnen Microsoft.