De Wall Street Journal citeert anonieme bronnen die zeggen dat zowel Microsoft als Google in Facebook wil investeren. Microsoft zou zelfs het bedrijf in zijn geheel hebben willen kopen.

Facebook zou nog geen besluit hebben genomen, en zou mogelijk op een waardering van 15 miljard dollar willen afkoersen. Een jaar geleden zou Facebook een bod Yahoo van 900 miljoen dollar hebben afgeslagen.

De social networking-dienst van de 24-jarige oprichter en directeur Mark Zuckerberg zou op dit moment acquisities willen plegen en willen investeren in mensen en hardware ter waarde van een half miljard dollar.

Dat geld kan opgehaald worden bij een grote strategische partner zoals Microsoft, maar Facebook zou ook nieuwe investeringen van durfkapitalisten overwegen. Tot dusver hebben onder andere Founders Fund, Accel Partners en Greylock Partners 40,7 miljoen dollar geïnvesteerd in Facebook.

Microsoft heeft al een exclusieve overeenkomst met Facebook om display-advertenties te verkopen op de Facebook-site. Deze deal loopt tot 2011 en uitsluitend in de VS. Er zouden ook gesprekken gaande zijn om deze deal open te breken.

Eerder dit jaar opende Facebook haar site voor diensten van andere partijen. Inmiddels worden er 3000 van deze applicaties aangeboden op Facebook, en komen er 100 per dag bij. Facebook claimt zelf42 miljoen actieve gebruikers te hebben en meer dan 54 miljard pageviews per maand.