Microsofts personeelsafdeling in de Verenigde Staten heeft een foutje gemaakt. Onder de recent ontslagen 1400 werknemers zijn er een aantal die per abuis een te hoge ontslagvergoeding hebben meegekregen.

Brief

De Amerikaanse softwareproducent heeft die mensen nu een brief gestuurd waarin dat geld wordt teruggevraagd. Die brief is vrijwel meteen uitgelekt en circuleert nu op internet. Dit meldt onder meer ict-nieuwssite TechCrunch. Microsoft heeft dit bevestigd, maar geeft geen details.

Het is onbekend om hoeveel mensen en om hoeveel ‘overbetaling’ het gaat. Bovendien zouden sommige van de voormalige Microsoft-werknemers te weinig hebben gekregen. Het is nog onbekend of de Windows-producent er netto wat aan overhoudt.

Ontslaggolf

Naast de reeds ontslagen 1400 werknemers schrapt Microsoft meer banen. Het bedrijf heeft dat een maand geleden bekendgemaakt. De komende anderhalf jaar vervallen in totaal 5500 banen. Dat komt neer op 5 procent van het personeelsbestand en is de grootste ontslagronde in de geschiedenis van de softwaremaker. In Nederland gaat het om slechts 'enkele banen' die Microsoft echter niet wil kwantificeren.