Donderdag werd de laatste versie van de ontwikkeltools voor het speciale besturingssysteem geïntroduceerd. De prijs van de developers toolkit is gehalveerd. Een stap die door sommige analisten wordt gezien als een poging om ontwikkelaars die dreigen over te stappen naar Mobile Linux vast te houden.

Windows CE 3.0 is op een aantal punten verbeterd. Zo zorgt een ingebouwde Internet Explorer voor betere netmogelijkheden, is er een ingebouwde HTTP server, een Microsoft Messaging Queuing Service en ondersteuning voor tien talen.

Volgens Microsoft is het met de nieuwe tools eenvoudiger geworden om op Windows CE gebaseerde apparatuur voor auto's en kassa's te maken.

Windows CE is Microsofts besturingssysteem voor embedded systems. Het is hetzelfde besturingssysteem dat wordt gebruikt voor handcomputers van: PocketPC.Eerdere relevante berichten: Microsoft probeert het opnieuw met Pocket PC (20 april 2000) Microsoft voegt applicaties toe aan Pocket PC (09 maart 2000) Transmeta heeft Mobile Linux nog niet af (28 januari 2000)