De board of directors van Fast heeft de aandeelhouders geadviseerd het bod te aanvaarden, meldt Reuters. Aandeelhouders die een belang van 37 procent van de aandelen vertegenwoordigen hebben het bod inmiddels geaccepteerd. Bij deze groep horen de twee grootste investeerders.

Het bod biedt een premie van 42 procent op het aandeel Fast ten opzichte van de slotkoers van 4 januari.

Verbeterde marktpositie

Door de acquisitie krijgt Microsoft een krachtige high-end zoektechnologie om hun aanbod voor bedrijven te verbeteren, liet de softwaregigant weten. Het softwarebedrijf richtte zijn pijlen tot recent op een ander segment van de zoekmachinemarkt. Afgelopen november presenteerde het bedrijf twee nieuwe low-end zakelijke zoekmachines. Beide gebaseerd op Sharepoint Server 2007.

Microsoft wil Fast Search in haar brede netwerk van klanten en partners uitzetten. Samen met het team van Fast Search wil de softwaregigant ook haar onderzoeksfaciliteiten in Europa verbeteren.

Boekhoudschandaal

Fast staat bekend om zijn zoekmachine voor de zakelijke markt. De ondernemering verkoopt zijn producten aan zoekbedrijven en grote bedrijven passen hem bijvoorbeeld toe op hun intranetten en databanken. Vorig jaar heeft de firma echter het roer omgegooid en wil het nu geld verdienen met online advertenties. In diezelfde periode kwam Fast in opspraak door een boekhoudschandaal waardoor de omzet met meer dan de helft instortte en 20 procent van het personeel is ontslagen.