Microsoft werkt gestaag aan zijn app-aanbod. Het bedrijf maakte twee weken geleden bekend dat er sinds de introductie oktober 2012 in totaal 150.000 apps zijn voor Windows 8. Op het ontwikkelaarscongres BUILD komt daar een nieuw cijfer bij.

De Windows App Store, voor Windows 8.x en Windows Phone tezamen, telt nu 400.000 apps, zo ontdekte techsite Neowin in het Moscone Center in San Francisco. Volgens Microsoft downloaden gebruikers van beide platforms dagelijks 14 miljoen apps.

Dat betekent dat er inmiddels 250.000 apps zijn voor Windows Phone. Niet verkeerd voor het op de mobiele markt langzaam maar zeker opkomende Microsoft. Maar nog altijd een schijntje vergeleken met mobiele reuzen Android (Google) en iOS (Apple), met beide een app-aanbod van meer dan een miljoen stuks.

Verder zijn er ook nog voldoende tegenslagen, zoals Mozilla dat stopt met de ontwikkeling van een Windows 8-app voor Firefox wegens gebrek aan animo.

Mobiel Windows voortaan gratis

De verwachting is dat Microsoft de komende dagen meer details bekend maakt van zijn applicatiewinkels op BUILD. Aldaar maakt het bedrijf wel al bekend dat Windows Phone en Windows RT voortaan gratis beschikbaar zijn voor fabrikanten. Ook dat moet het nog altijd minuscule mobiele marktaandeel (2 a 3 procent) laten groeien.

Lees ook: Dood aan de obligate apps! op Computerworld.nl