Van de zoekopdrachten die in de VS werden uitgevoerd, geschiedde 49,5 procent via de Google-zoekmachine. Dit is 1,2 procentpunt lager dan in mei, zo blijkt uit cijfers van Comscore. Yahoo bezet, net als in mei, de tweede plaats met 25,1 procent van de zoekopdrachten. Yahoo levert 1,3 procentpunt in ten opzichte van de maand mei.

Het aandeel van Microsoft op de zoekmachinemarkt is in juni wel gestegen naar 13,2 procent. In mei had Microsoft nog een aandeel van 10,3 procent. Volgens Comscore heeft vooral de introductie van Live Search Club, een nieuwe spelletjessite die eind mei door Microsoft in het leven is geroepen om Windows Live Search te promoten, bijgedragen aan de sterke groei.

Om de spellen te spelen is het de bedoeling dat er gebruik wordt gemaakt van Windows Live Search om antwoorden te zoeken op internet. Een spel wordt geopend in een apart venster met daarin Windows Live Search geïntegreerd om het gebruikers makkelijker te maken om tijdens het spelen te zoeken. Een relevante zoekpagina kan onder het spel, in hetzelfde venster, worden geopend.

In totaal werden er door de Amerikanen in juni 8 miljard zoekopdrachten uitgevoerd. Dat is 6 procent meer dan het totaal aantal zoekopdrachten dat in mei werd uitgevoerd en 26 procent meer dan in juni 2006.