De excuses voor Internet Explorer 6 (IE6) zijn aangeboden in het programmaboekje voor DrupalCon, dat deze week plaatsvindt in Chicago. Met deze mededeling lokt Microsoft webdevelopers natuurlijk ook naar zijn stand op de conferentie om daar IE9 te demonstreren. De verontschuldiging is gespot door Drupal-developer Kirk Clawes en getweet door internetstrateeg Andrew J. Cohen van webdesignbedrijf Forum One Communications.

Ontmoedigen

Microsoft is afgelopen weekend een nieuwe campagne begonnen om IE6-gebruik te ontmoedigen. "Het komt niet vaak voor dat we je vragen om te stoppen met het gebruik van onze producten, maar voor IE6 maken we een uitzondering." Deze ‘IE6 Countdown’ is geen actieve actie om gebruikers van de antieke browserversie af te krijgen, maar slechts een wereldkaart waarop het gebruik van de browser te zien is.

Daarbij adviseert Microsoft te upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer. Dat komt voor het gros van de Windows-gebruikers, die nog op XP zitten, neer op IE8. Het aankomende IE9 komt alleen uit voor Vista en Windows 7. XP zit dus vast een Microsoft-browser die inmiddels twee jaar oud is en die geen ondersteuning voor html5 krijgt.