Het officiële antwoord dat Microsoft op 15 februari naar de Europese Commissie heeft gestuurd, is volledig online gezet. De zaak, die zich tot nu toe vooral achter de schermen afspeelde, moet hierdoor meer open worden, aldus Microsoft-woordvoerder Jack Evans.

In het 78-pagina's tellende antwoord van Microsoft stelt het bedrijf onder meer dat het 'volledig meewerkt' aan de eisen die de Europese Commissie sinds het vonnis van maart 2004 aan het bedrijf stelt. In het document wordt ook een aantal punten opgesomd waarop de Commissie, volgens Microsoft, het proces frustreert.

Eerder al klaagde Microsoft in Brussel dat bepaalde belangrijke informatie die het bedrijf heeft aangeleverd in het proces buiten beschouwing wordt gelaten en dat het bedrijf onvoldoende toegang heeft tot bepaalde informatie om zichzelf te verdedigen.

Ook worden in de documenten twee professors aan het woord gelaten die de technische informatie van Microsoft over de servers hebben bestudeerd.

Microsoft had tot 15 februari om te voldoen aan de eisen van Europese Commissie. Die eisen maken onderdeel uit van de straf die Brussel in maart 2004 oplegde wegens het overtreden van de Europese antitrustwetgeving.