Het is niet bekend hoe lang de overgangsperiode duurt. Het officieel nog niet uitgegeven persbericht, wat in handen is gekomen van tech-nieuwssite Ars Technica, spreekt van "een redelijke termijn". De software- en cloudleverancier heeft een overeenkomst gesloten met British Sky Broadcasting (BSkyB) over het gebruik van de handelsnaam 'Sky' door Microsoft.

Merknaam maakt inbreuk

De Britse rechter heeft een maand geleden bepaald dat SkyDrive een inbreuk vormt op het merkenrecht van BSkyB. Die heeft al sinds 2002 het merk Sky geregistreerd op Europees niveau en in juni 2011 Microsoft aangeklaagd. Na het recente verlies heeft de Windows-maker nu een schikking getroffen.

Daarbij mag de naam SkyDrive voorlopig in gebruik blijven, om uiteindelijk geschrapt te worden en opgevolgd door een nieuw, eigen merk. Op dit moment is er nog geen vervangende naam bekend gemaakt.

Een jaar geleden heeft Microsoft de naam Metro geschrapt voor de tegeltjesinterface die het heeft ontwikkeld voor touch-bediening van Windows 8. Naar verluidt was dit vanwege een (dreigende) aanvaring met de Duitse detailhandelketen Metro Group. Windows' touch-GUI (graphical user interface) heet sindsdien officieel Modern UI.

Geheim

In het kader van de schikking met BSkyB ziet Microsoft ook af van zijn geplande hoger beroep in deze zaak, aldus het persbericht. De overeenkomst die de twee bedrijven hebben gesloten, heeft nog andere voorwaarden waaronder ook financiële compensatie. Wat die extra bepalingen zijn en wat de hoogte van de betalingen aan welke partij zijn, is niet bekend gemaakt.

Microsoft stelt dat dit vertrouwelijk is. Hetzelfde geldt voor de onbenoemde "gezamenlijke projecten", die in het persbericht worden genoemd, en die volgens Microsoft in het voordeel zijn van de klanten van beide bedrijven. Toevallig heeft het bedrijf net gisteren nieuwe functies voor SkyDrive aangekondigd.