Het browserkeuzescherm wordt automatisch bezorgd via Windows Update en komt eerder uit dan gepland. Microsoft test het eerst op gebruikers in België, Frankrijk en Groot-Brittannië. "Dat testen is vanwege de verschillende talen, voor de landingspagina", vertelt Bas Paumen, group lead Windows bij Microsoft Nederland.

Keuzesite

Hij verwijst daarmee naar de speciale webpagina die het keuzescherm vormt. Daar krijgen gebruikers die Microsofts Internet Explorer (IE) als standaardbrowser hebben ingesteld de keuze uit maar liefst 12 alternatieve browsers. De eerste 5 zijn meteen in beeld en worden in willekeurige en wisselende volgorde weergegeven. De overige 7 wisselen ook van volgorde.

Het keuzescherm duikt na de automatische installatie meteen op zodra een IE-gebruiker inlogt op zijn of haar pc. De keuze valt uit te stellen, maar duikt dan erna weer op. Op dat moment wordt het icoon voor IE meteen verborgen, benadrukt Microsoft, zodat de gebruiker niet daardoor wordt afgeleid. Dit ondanks het feit dat het keuzescherm zelf draait binnen een IE-venster, echter zonder de normale navigatieknoppen, balken of toolbars.