Het allereerste logo van Microsoft stamt uit startjaar 1975 en is toen ontworpen door mede-oprichter Bill Gates. In datzelfde jaar heeft hij samen met kompaan Paul Alleen hun gezamenlijke softwarebedrijfje Micro-Soft officieel opgericht. De onderneming kreeg later zijn tweede logo, met de duidelijk doorstreepte O in de naam. Dit logo is in 1982 formeel vastgelegd bij het Amerikaanse patenten- en handelsmerkenbureau (USPTO).

Pac-Man logo

In 1987 volgde de overstap naar het Microsoft-logo dat vervolgens 25 jaar lang dienst heeft gedaan. Dat is de zogeheten Pac-Man uitvoering, met een hap in de eerste letter O. Die inkeping moest het 'soft'-deel van de bedrijfsnaam benadrukken en beweging plus snelheid suggereren, analyseert designblog Logotalks.

Microsoft zegt zelf over zijn allernieuwste logo dat het lettertype (Segoe) hetzelfde is als wat het gebruikt voor al zijn andere producten en in zijn marketingcommunicatie. Het vierkante symbool vóór de bedrijfsnaam "is belangrijk in een wereld van digitale beweging" en de gekleurde vier vlakken drukken het diverse productportfolio uit.