Yammer breidt zijn diensten aanzienlijk uit. Het sociale netwerk dat een zakelijk platform biedt voor communicatie tussen werknemers heeft een flinke update gekregen. De belangrijkste stap is het volledig integreren van third-party applicaties en plug-ins.

Daarbij presenteert het door Microsoft overgenomen sociale netwerk bij de start alvast 9 nieuwe partners die bedrijfstoepassingen hebben gemaakt. Yammer hoopt nu dat meer integratie van veelgebruikte zakelijke applicaties op het gebied van bijvoorbeeld ERM (Enterprise Resource Planning) en CRM (Customer Relationship Management) zullen volgen.

Zakelijk alternatief voor Twitter en Facebook

In een blogpost presenteert Yammer zijn nieuwe platformupdates. Zo kunnen gebruikers nu onder meer een profiel opbouwen waarbij ook bestanden van SharePoint (Microsofts intranetplatform) Salesforce en Zendesk kunnen worden gedeeld. Verder valt ook de App Directory op, wat een eigen variant van de applicatiewinkel is geworden.

Yammer bestaat sinds september 2008 en werd deze zomer voor 1,2 miljard dollar overgenomen door Microsoft. De Windows-maker heeft grote plannen met het platform dat ruim vijf miljoen gebruikers (waarvan 1,7 procent in Nederland) telt. Het moet in de toekomst een populaire zakelijke tegenhanger worden van sociale netwerken als Twitter en Facebook.

'Bedrijven storten zich op social'

Analisten van onderzoekbureau ICS hebben er veel vertrouwen in. Zij verwachten dat bedrijven zich de komende jaren massaal op sociale software gaan storten. Naast het onderlinge contact tussen werknemers is het uiteindelijk ook de bedoeling om met software zoals Yammer klanten beter te bereiken.

Een indruk van het vernieuwde zakelijke sociale netwerk van Microsoft: