- Fans van Katja Schuurman weten het waarschijnlijk al: als je morgenavond tussen (14 maart) tussen 19 uur en 20 uur niets beters te doen hebt kun je via MSN.nl een babbeltje maken met dit symbool van de Nederlandse cultuur in optima forma. Dit alles naar aanleiding van haar nieuwe film Costa en single Lover or Friend. Op de webhalte kun je een videoclip zien van deze song alsmede stukjes uit de film.
http://www.msn.nl - Nu stappen we over naar echte kunst. Kunstliefhebber Mark Harden bouwde Artchive, een virtuele galerie waarin je een collectie van meer dan 2000 gescande werken van ruim 200 kunstenaars kunt bewonderen. Je kunt deze webhalte op verschillende manieren doorkruisen: per kunstenaar, per onderwerp of per stijl, om maar eens wat te noemen. Kijk vooral eens bij Juxtapositions, dat is een afdeling waarop je een aantal op elkaar lijkende schilderijen van verschillende kunstenaars op dezelfde pagina tentoongesteld ziet.
http://www.artchive.com - We hebben hier regelmatig onze ergernis uitgesproken over irritant MIDI-gepingel dat het wereldwijde web danig vervuilt. Dat geldt niet voor Classical Midi World. Het is een grote collectie MIDI-files van doorgaans goede kwaliteit die de gehele periode vanaf de Renaissance tot de 20ste eeuwse muziek bestrijkt. Voorts vind je er achtergrondinformatie en tips voor het maken van je eigen werkstukjes.
http://www.midiworld.com/cmc - Het kon niet uitblijven, ook bij onze Zuiderburen heeft het startpaginavirus toegeslagen. Startinbelgie heet de portal die je wegwijs wil maken op het Belgische deel van het web. Wat komt die lay-out toch bekend voor.
http://www.startinbelgie.com - Voor Cyber Kids:
Ben je een boekenwurm tussen de zes en twaalf jaar? Dan kun je nog tot 1 mei je stem uitbrengen om je favoriete boekentop-5 kenbaar te maken. De vijf boeken die de meeste stemmen krijgen worden genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. De uitslag van de Nederlandse Kinderjury wordt begin juni bekend gemaakt in een speciale televisie-uitzending van de NPS op Nederland 3. Ga nu naar het Stemlokaal!
http://www.stemlokaal.nl