De handel in opties en futures van fondsen die genoteerd staan aan de AEX, AMX en BEL-20 was tot in de middag niet mogelijk. De problemen kwamen doordat de implementatie van een nieuw systeem toch nog wat problemen veroorzaakte, schrijft de IDG News Service. Deze migratie is afgelopen vrijdag via een e-mail aan de handelaren aangekondigd.

Direct maandagochtend problemen

In de mail die de handelaren vrijdag kregen, stond vermeld dat de migratie zaterdag zou zijn en dat alles klaar zou zijn voor de opening van de beurs op maandag. Maar een paar minuten na 09.00 uur gisterochtend kwamen de problemen direct aan de oppervlakte. Woordvoerder Rineke Reitsman kan in eerste instantie niet uitleggen waar de problemen zich voordeden, anders dan dat die van “technisch aard" zijn.

Volgens Harmen van der Schoor, woordvoerder van BinckBank, is het exceptioneel dat een storing zo lang duurt en dat zijn klanten er veel hinder van vinden, vooral de professionele handelaren. Het is niet de eerste keer dat Euronext storing heeft in de daghandel: op 20 februari lag het systeem er een hele ochtend uit.