Bij de uitrol in april 2008[/url] werd als doel gesteld na twee maanden rond de 10.000 gebruikers te hebben. Nu, ruim een jaar verder, zijn er 4.000 gebruikers bijgekomen. Dat vertelt een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De website is gestart om op termijn diensten van verschillende overheidsinstanties te bundelen die via aparte websites worden aangeboden. Met de site kunnen burgers bijvoorbeeld met hun DigiD inlogcode via een berichtenbox geattendeerd worden op het verlengen van een paspoort of rijbewijs. Ook kunnen er bouw- of kapvergunning aangevraagd worden en is het mogelijk om persoonlijke gegevens uit de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) in te zien.

De afgelopen maanden heeft MijnOverheid.nl de gegevens van het Kadaster en de Sociale Verzekeringsbank [url=https://www.mijnoverheid.nl/info/bekijkMededeling/id/11]aangesloten. Met de koppeling naar het Kadaster kunnen huizenbezitters op Mijnoverheid.nl perceelgegevens inzien. Met de aansluiting van de Sociale Verzekeringsbank krijgen de 5 miljoen klanten de mogelijkheid om persoonlijke berichten over AOW, kinderbijslag of nabestaandenuitkering voortaan ook digitaal te ontvangen.

Gemeentes

Daarnaast zijn er de afgelopen tijd een aantal nieuwe gemeentes, zoals Alkmaar en Gouda, aangesloten op MijnOverheid.nl. Burgers kunnen daar lopende zaken, zoals de aanvraag van een parkeervergunning, bekijken. Dordrecht, Enschede en Den Haag waren al aangesloten op het overheidsplatform.

De woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat het aantal gebruikers van de portal pas hard gaat groeien als het aantal aangesloten organisaties groeit. "Als de Belastingdienst aansluit, of de Informatie Beheer Groep, dan brengt dat nieuwe mensen binnen die er nu nog niet zoveel te zoeken hebben. Het is lopend proces."

Campagne

Van een campagne om de site bekender te maken is voorlopig geen sprake. "Het is nog steeds de bedoeling dat alle overheidsinstanties zich aansluiten. Maar daar moeten ze wel hun organisatie op inrichten, dus dat heeft wel wat voeten in aarde."

Op dit moment wordt ook gewerkt aan het ontsluiten van online voertuiginformatie van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) binnen MijnOverheid.nl.