De meerderheid van de binnengekomen reacties is van mensen die tegen het huidige voorstel - met tolweg - zijn. Eerdere wetgeving om dit te regelen viel eerder dit jaar om en de FCC startte een heel nieuwe poging, deze keer met suggesties van het publiek. De organisatie stelt de vloedgolf aan reacties - die tot twee keer toe de servers van de FCC overbelastte - nu beschikbaar als ruwe data om door te pluizen.

Nipplegate

Het vorige record qua aantal reacties stamt uit 2004 en was nog niet de helft van het huidige aantal, met 1,4 miljoen reacties. Toen was de brandende vraag hoe de FCC moest handelen na nipplegate. Met de hoeveelheid aan reacties op de netneutraliteitsvraag, roept de FCC nu de hulp in van mensen die de data kunnen visualiseren en analyseren.

Een groot deel van de webformulieren die zijn ingediend is al eerder in kaart gebracht door data-anlisten van de non-profit Sunlight Foundation toen er meer dan een miljoen reacties beschikbaar waren gesteld. Die concludeert dat tweederde van de mensen die hebben gereageerd een tolweg niet zien zitten. In dat voorstel is er sprake van nepneutraliteit met een "fast lane" waar aanbieders kunnen betalen om wél voorrang te krijgen.