De eerste slachtoffers zijn in Nederland al bekend. Planet Internet heeft op last van de politie Haaglanden een artikel van zijn website verwijderd. Levensgevaarlijke hyperlinks stonden er in. Sluimerende regels met een streepje er onder. Nederland is op zijn hoede! In het artikel stonden wat hyperlinks die de goedwillende amateur op weg konden helpen om zelf een miltvuurboerderijtje te beginnen. Vroeg opstaan, eten geven en binnen een maand staan er dertig gezonde miltvuurschapen voor je deur te blaten. Levensgevaarlijke informatie! Planet Internet koos eieren voor zijn geld.

Ik werd direct weemoedig van dit bericht. Leefde Johnny van Doorn nog maar. Ik moest denken aan een vers waarin hij door een Belgische politieagent met een lampje in zijn kont wordt geschenen. Men is op zoek naar de verdovende soft hasjies! Opeens eureka. In de hoek van zijn bestelbus is een kattenbakkorrel gevonden. 'Dames en heren, dít is de verderfelijke kaanaabis!! Reken dit subversieve element onverwijld in!!' Jaren zestig lulligheid.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Koddige politieagentjes die zich als karikaturen bewegen in een tekenfilm die ze niet begrijpen. Gestudeerd, politieschool keurig doorlopen, geleerd dat iedere mens gelijk is, lekker achter boeven aan willen gaan hollen en dan geconfronteerd worden met verdachte hyperlinkjes. Dat hebben zij weer! Eindelijk klaar, moeten ze internet voor beginners volgen. Je ziet het wel voor je, dat politieklasje. Zelfde internetvaardigheid als Wim Kok. Hele klas wijst met de ergonomische muis naar het beeldscherm. Doorladen is waarschijnlijk aan het wieltje draaien. Optische muizen worden eerst als nachtkijkers geïnterpreteerd. Weekje hard werken met die jongens en dan fijn de Nederlandse maatschappij verdedigen tegen brute hyperlinks.

Wat kunnen we nog meer verwachten? In loggerskringen is er paniek. Tonie, van http://www.tonie.net/ is gisteren van zijn bed gelicht. Hele huis doorzocht op verdachte hyperlinks. Tot in het vriesvak van de ijskast aan toe, achter de kiphapjes. Tonie is uitgebreid gevisiteerd op verdachte hyperlinks. Met miltvuurhandschoenen aan. Zie hier zijn doodsbange reactie. Hyperlinks aanbieden alsof het om een illegale, naar inkt ruikende uitgave van de ondergrondse verzetskrant 'De Vrije Logger' gaat.

De angst zit er diep in. Kutjebef, voorheen bekend als guerillalogger, verstopt zijn url's in vaderlandslievende gedichten. Zie zijn log van 23 oktober. Wat moet je anders? Achter iedere fanpagina van Frans Bauer kan een beweging schuil gaan. Tonie, bang voor weer een hypersearch lampje in zijn rectale zone komt heel opzichtig met de volgende geheime boodschap. Linkje naar FC Zwolle, zijn favoriete club. Gelooft geen hond. In een boerderijtje ergens te Oude Schapema een bijeenkomst van miltvuurbakkers. Politie zit te slapen. Pakken alleen de grote jongens aan.

Ook deze column lijkt te gaan over persvrijheid, de magie van Internet en de psychotische reacties daarop. Niets is minder waar. De goede verstaander weet genoeg. Om 14.00 uur allemaal met een zwarte bivakmuts op. Tijd en plaats staan verborgen in deze column.