Mininova werd in augustus 2009 door de Nederlandse rechter veroordeeld voor het faciliteren van het delen van illegale torrentlinks. De site ging daarop alleen nog legale torrentlinks hosten, waarna het verkeer instortte, en dus de reclame-inkomsten waar het Utrechtse bedrijf aan verdiende.

Brein maakt vandaag bekend dat er is geschikt met Mininova. Hierdoor zijn een hoger beroep van Mininova en een schadeclaim namens bij Brein aangesloten partijen van de baan. "Mininova zal zich houden aan het vonnis van de rechtbank Utrecht en het hoger beroep intrekken. Teneinde de zaak definitief te schikken, betaalt Mininova aan Brein een bepaald bedrag, waarvan de hoogte niet door betrokkenen wordt bekend gemaakt", aldus Brein.

Enige optie

In de rechtszaak, aangespannen door stichting Brein, verbood de rechter de service om torrentbestanden te delen die verwezen naar illegale content. Maar dat was volgens Mininova niet te doen. "Het is voor ons helaas technisch en organisatorisch onmogelijk om dergelijke maatregelen te nemen. Vandaar dat vanaf vandaag alleen nog onze Content Distribution service toegankelijk zal zijn”, merkte Mininova destijds op.

"We hebben drie maanden getracht, ook met verschillende externe partijen, om het filter werkend te krijgen. Maar uiteindelijk werkt niets voor 100 procent en dan kost het zoveel tijd en moeite om het te controleren, dat heeft geen zin", aldus Erik Dubbelboer in 2009 tegenover Webwereld. De enige manier om aan het vonnis te voldoen was het definitief omgooien van de dienst.