Wouter Bos heeft laten weten de huidige regelluwte waarin p2p-leensites als Boober opereren onwenselijk te vinden. Hij wil daarom een wetswijziging doorvoeren. Hierover bericht Planet Multimedia.

Bij p2p-lenen staan lener en uitlener rechtstreeks met elkaar in contact, alleen de transactieafhandeling gaat via een dienst zoals Boober.nl. Na eerder gesteggel over regels en voorschriften met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) functioneert Boober.nl momenteel met toestemming van zowel de AFM als de Nederlandsche Bank.

Volgens de PvdA-minister dient dit nieuwe p2p-leenfenomeen echter in de wet geregeld te worden om financiële probleemgevallen te voorkomen. Bos wil hiervoor de Wet financieel toezicht (Wft) wijzigen.

De minister schrijft in eenantwoord op kamervragen van VVD-kamerlid Weekens: "Hoewel Boober niet onder toezichtsregels valt, ben ik van mening dat deze financiële dienstverlening gereguleerd dient te worden. Er dienen adequate waarborgen te zijn voor zowel degenen die geld lenen als degenen die gelden uitlenen. Hiertoe zal ik een wijziging van de Wft voorbereiden."