Dat meldt het ANP. De minister liet de kamer weten dat hij zich geörienteerd heeft op maatregelen waarmee hij kan ingrijpen zodra de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding, SONT, wel snel een heffing op mp3-spelers en dvd-recorders wil doorvoeren.

Volgens Hirsch Ballin is voorzitter Henk Vonhoff van de SONT geïnformeerd over het standpunt van de regering. Brancheorganisaties van de consumentenelektronicamarkt vroegen de minister vorige week in een brandbrief de door Vonhoff voorgestelde heffing van maximaal 25 euro tegen te houden.

De Socialistische Partij en de Partij van de Arbeid lieten zich dinsdag kritisch uit over het voornemen van de SONT, zo meldt het persbureau. De SP reageerde verontwaardigd op het voornemen en PvdA-Kamerlid Martijn van Dam noemde de beslissing van Vonhoff 'van de gekke'.

Hirsch Ballin heeft zich met zijn standpunt aangesloten bij zijn voorganger Piet Hein Donner die eveneens wilde wachten op een standpunt van de Europese Commissie. Hirsch Ballin benadrukte in de Tweede Kamer dat er nog geen besluit is genomen.