Het departement van minister Gerrit Zalm lanceert donderdag een nieuwe site. De site is ontworpen volgens de zogeheten Stijlgids die is opgesteld door Eden Design uit Amsterdam. In de Stijlgids is afgesproken hoe de websites van de ministeries eruit gaan zien en op welke punten ze van elkaar verschillen.

"Ieder departement zal een eigen kleur en een eigen logo op de website gebruiken. Maar elementen als navigatie en zoekfunctie worden voor alle ministeries gelijk", aldus woordvoerder Jeroen Sprenger van Financiën. Voor het grootste deel gaan de websites er hetzelfde uitzien. Dit moet de herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid verbeteren.

De website van Financiën bestaat uit ongeveer 25.000 pagina's en krijgt ongeveer tienduizend bezoekers per dag. Het populairste onderdeel is het weblog van minister Zalm. Zijn online dagboek wordt dagelijks door ongeveer vijfduizend mensen gelezen.

De website van Financiën is de eerste die is ontwikkeld volgens de nieuwe stijl. De volgende site is die van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Die website wordt op 9 mei vernieuwd.