De MV-5000U is een kast zonder harde schijf. Deze kan je er direct bij bestellen zodat je voldoende opslag hebt. Het apparaat is feitelijk een mediacenter. Je kan het apparaat per usb 2.0 koppelen aan je pc en bestanden over brengen. Op het gebied van video ondersteunt het apparaat mpeg1/2/4, dvd (ifo & vob) divx 3.11-5x, xvid, vcd (dat). Verder ondersteunt de Mivx divx-ondertiteling in de vorm van smi-, sub-, srt-bestanden.

Natuurlijk kan het apparaat met muziek, zoals ac3, mp2, mp3, dts pass trough, wma, ogg en wav. Foto's kunnen ook bekeken worden. Alle specificaties, inclusief audio- en videouitgangen zijn te bekijken op de website.

Naast een usb-aansluiting zijn de makers ook bezig met het toevoegen van netwerkconnectiviteit, zowel bedraad als draadloos.

De specificaties zijn erg mooi, maar is het apparaat ook handig? Dat hangt van je eigen organisatie af. Alle muziek wordt in één folder geplaatst. In ons geval, 40 Gigabyte aan muziek, wordt het dan allemaal erg onoverzichtelijk. Eenmaal alfabetisch geordend in mappen werkt het allemaal prima. De afstandsbediening is duidelijk en werkt intuïtief. Ook het bekijk van films is geen enkel probleem. De ondertiteling wordt moeiteloos gevonden en alles werkt prima en moeiteloos. Het apparaat maakt overigens amper herrie, wat het bekijken van films uiteraard alleen maar ten goede komt.

Wie op zoek is naar een betaalbaar multimediasysteem moet zeker eens naar de Mivx kijken. De mogelijkheden in combinatie met de lage prijs maken dit systeem ideaal als eerste mediacenter. De Mivx MV-5000U kost 149 euro, zonder harde schijf.

Mivx MV-5000U Meer gear? Klik naar Gadget.nl.