Linux kan prima werken als e-mailserver en ook voor het beheren van files en printtaken komt open-source als beste uit de bus. Het onderzoeksbureau raadt echter toch aan om Windows 2000 op de desktop te houden vanwege de gebruiksvriendelijkheid.

Infora onderzocht vijf mogelijke mogelijkheden voor het te kiezen besturingssysteem. De beste keuze is volgens het bedrijf Windows 2000 met enkele geïnstalleerde open-source onderdelen. De derde optie was om alles zo te laten en Windows te blijven gebruiken. Volledig open-source wordt als minst geschikt geacht.

Hiermee lijkt de ruzie tussen Microsoft en Linux voor de vijfduizend computers van het Duitse parlement met een compromis te eindigen.

De ruzie startte toen een Linux-petitie werd getekend door enkele leden van de Bundestag. De petitie was opgezet door een speciaal in het leven geroepen groep, genaamd Bundestagtux. Inmiddels hebben al twintigduizend mensen de petitie ondertekend, aldus The Register.

Microsoft reageerde op de petitie met een open brief. Kurt Sibold, de voorzitter van de raad van bestuur van Microsoft Duitsland, noemde de petitie 'publieke discriminatie'. De gevoelens van Microsoft over open-source zijn bekend. Dit is bijvoorbeeld duidelijk te zien bij een Duitse advertentie van Microsoft van vorig jaar.

Op 28 februari moet een comité van het Duitse parlement beslissen voor welke besturingssysteem en in welke vorm wordt gekozen.