- Martijn van der Vecht maakt zich zorgen over de manier waarop op de uitbraak van mond en klauwzeer door de overheid wordt gereageerd. Hij wil graag de meningen van Nederlanders peilen omdat hij denkt dat velen het met hem eens zullen zijn dat afmaken en verbranden van gezonde dieren niet de juiste methode is. Hij zegt: "Hiervoor heb ik een site gemaakt waarop iedereen zijn mening kan achterlaten, de bedoeling is op korte termijn zo veel mogelijk meningen te verzamelen en deze aan te bieden aan minister Brinkhorst."
http://www.gekkekoe.nl - Voordat je op de site van Martijn van der Vecht je mening kenbaar maakt is het aanbevelenswaardig om een bezoekje te brengen aan het dossier Mond en klauwzeer van de Volkskrant. Dat is een goed opgezet, regelmatig geactualiseerd overzicht met nieuws, achtergrondinformatie en links naar onder andere de berichtgeving van het Nederlandse ministerie van Landbouw en de overheidsinformatie in het Verenigd Koninkrijk, de bron van de uitbraak.
http://www.volkskrant.nl/achtergronden/dossiers/360021108.html?history=/i25000006 - Ondanks het feit dat Ierland tegenwoordig zeer veel geld verdient in de hightech industrie is meer dan twintig procent van het nationale inkomen afkomstig uit de landbouw, met name de export van vee en vlees(producten). De gehele bevolking draagt zijn steentje bij in de strijd tegen MKZ. Zo zijn vrijwel alle sportwedstrijden afgelast en liggen op alle vliegvelden en stations alsmede voor alle openbare gebouwen, scholen en winkels, ook in de grote steden, desinfecterende matten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de speciale foot and mouth sectie van de Irish Times tips zijn opgenomen die niet alleen zijn gericht op die mensen werkzaam zijn in de agrarische sector, maar ook voor city dwellers.
http://www.ireland.com/special/foot-and-mouth - De internetactiegroep Animal Freedom is een actie gestart voor het sparen van evenhoevige hobbydieren. "Deze dieren worden immers niet gehouden voor commerciële doeleinden en komen niet in het exportcircuit. Ze worden over het algemeen met liefde verzorgd, goed gehuisvest, leven een lang en relatief natuurlijk leven en worden niet verhandeld voor de consumptie", zo zegt Animal Freedom, dat samen met de belangengroep Rechten Voor Al Wat Leeft een voorbeeldtekst heeft gemaakt die je kunt sturen naar Eurocommissaris David Byrne. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het Europese beleid in de veehouderij. Byrne wordt opgeroepen toe te staan om dieren tegen MKZ te vaccineren.
http://www.animalfreedom.org/paginas/actie/hobbydierenactie.html - Minister van Landbouw Laurens Jan Brinkhorst is de gebeten hond op de forumpagina van zijn partij D'66.
http://www.d66.nl/forum/read.php?f=22&i=83&t=1