Een Brits onderzoek laat zien dat de jongste generatie volwassenen veelal de lokatie van hun nieuwe huis laten afhangen van het bereik met hun mobiele telefoon. Dat meldt The Register. Zo'n 45 procent van de jongvolwassenen zegt het zelfs doorslaggevend te vinden hoe hun bereik is. Daarentegen kijkt 21 procent naar de lokale criminaliteitscijfers, 18 procent naar de bereikbaarheid per vervoermiddel en 17 procent naar de nabijheid van scholen.

Slechte ervaringen reden voor twijfel

Bij de ouderen, de 55-plussers in dit geval, speelt het telefoonbereik slechts bij 26 procent een zware rol. De onderzoekers van Rootmetrics zien wel een belangrijke trend. Zelfs bij de mensen die telecombereik niet het allerbelangrijkste vinden bij het zoeken naar een koopwoning, is slecht bereik toch voor 49 procent van de ondervraagden een reden om de daadwerkelijke aankoop nog eens goed te overdenken.

Dat komt vooral omdat een boel mensen in hun huidige woonsituatie al klagen over het slechte bereik. Meer dan de helft zegt nu te kampen met lage kwaliteit van hun mobiele verbinding.