Dat meldt De Telegraaf. De lijst dook voor het eerst op in een reactie op de site Berryenberrie.nl, maar zou inmiddels ook elders zijn verschenen. Berryenberrie.nl was op het moment van schrijven onbereikbaar. In plaats van de site verschijnt er een pagina van HostingDiscounter.

Tegenover De Telegraaf verklaart de beheerder van de site, Jaap Stronks ('Berry'), dat de lijst werd geplaatst naar aanleiding van een actie van Ertan, een vrij bekende islamitische weblogger. Ertan, die enige faam verwierf met zijn fanatieke teksten, plaatste op 22 september het adres en twee telefoonnummers van de ex-VVD'er Geert Wilders.

De adressen van Tweede-Kamerleden zijn in veel gevallen gewoon openbaar. Op de site van de volksvertegenwoordiging staat een overzicht (pdf) van de contactgegevens. Op deze lijst staat overigens geen adresinformatie van Wilders. Het Limburgse kamerlid heeft alleen zijn e-mailadres beschikbaar gesteld.

Mogelijk heeft degene die de lijst met telefoonnummers op Berryenberrie.nl geplaatst, gebruikgemaakt van een oude lijst met adresgegevens van Tweede-Kamerleden. Veel van de genoemde politici (zoals Jan-Peter Balkenende, Frits Bolkestein en Rob Oudkerk) hebben in het verleden in de Kamer gezeten.

Premier Balkenende heeft naar aanleiding van de publicatie op Berryenberrie.nl een nieuw mobiel telefoonnumer gekregen, zo meldt het ANP.

<i><b><FONT COLOR="#CC0033">Update</FONT>, 15:00 uur:</b> Laatste alinea toegevoegd.</i>