Directeur Ralph Cohen van IceMobile, dat Livecastr maakt, zegt woensdagochtend dat het streamen vanaf mobieltje naar het scherm in de binnenstad tot nu toe 'perfect werkt'. Cohen kon Webwereld woensdagochtend nog geen cijfers geven over het aantal mensen dat van de dienst gebruik heeft gemaakt. 'Getallen geven we pas na het weekend als de campagne is afgelopen.'

Het 'Rembrandtscherm', het grootste van zijn soort in Europa, toont drie telefoontjes van Samsung, dat de actie sponsort, met daarop live video's die Livecastr-gebruikers maken met hun telefoons. Exploitant Explore Vision Group stelt de komende dagen de ruimte op het scherm beschikbaar.

Vaker op stadsschermen

Volgens Cohen is zijn bedrijf van plan vaker live uitzenden naar grote schermen in binnensteden mogelijk te maken. 'We willen dat op structurele basis op verschillende plekken in Nederland mogelijk maken.' Volgens hem wordt gedacht aan een vaste plek van ongeveer een kwart van het scherm die het publiek zelf mag vullen.

Livecastr werkt voorlopig alleen op UMTS-toestellen met een mogelijkheid tot videobellen. De live beelden worden ook opgeslagen, zodat ze later zijn terug te kijken.

Samenwerking met Hyves

Rond Koninginnedag zette Livecastr een samenwerking met Hyves op. Via een speciale pagina kunnen leden van het vriendennetwerk zich aanmelden. Ze krijgen dan automatisch een nieuwe widget op hun profielpagina. Die widget kan de live beelden vanaf hun mobieltje tonen. De Koninginnedag-inzendingen zijn hier te zien.

Livecastr werd eerder deze maand genomineerd voor een Webby Award, een belangrijke Amerikaanse prijs voor de beste websites. De prijsuitreiking is op 9 juni in New York.