Volgens de van oorsprong Noorse provider staat de naamsverandering symbool voor zijn `ambitieuze uitbreidingsstrategie'. De naamsverandering is van toepassing op de gehele bedrijfsstructuur van het vroegere Active ISP. Ook alle dochtermaatschappijen - waaronder Ladot Nederland - moeten hun naam in Active 24 veranderen. Active 24 heeft in Europa 250.000 klanten, verspreid over vijftien landen en is naar eigen zeggen één van de weinige hostingproviders in Europa met één sterk eenduidig merk. Met de naamswijziging komt een einde aan een lange periode van zelfstandigheid voor Ladot. Hoewel dit Nederlandse hostingbedrijf al in 2001 door Active ISP werd ingelijfd, heeft de provider altijd zijn eigen naam kunnen gebruiken.

Volgende stap

"We hebben onder zes verschillende namen geopereerd de afgelopen tijd", zegt Jaap Zuiderveld, directeur voor West-Europa, tegenover WebWereld. "Het was hierdoor voor mensen niet duidelijk wie wij waren. Nu alles op de rit staat, wordt het tijd voor de volgende stap." Die volgende stap houdt volgens Zuiderveld nauw verband met de naamswijziging. "We gaan nu behoorlijk sterk aan de weg timmeren, onder meer via overnames. Daar heb je één gezicht voor nodig. We willen in de landen waar we actief zijn tot de topdrie behoren. Er staan dus overnames op stapel voor de komende tijd om dit mogelijk te maken."

Freehosting

Ladot verwierf landelijke bekendheid toen het begin 2001 Freehosting.nl overnam. Laatstgenoemde had zich ontpopt als een prijsvechter op de hostingmarkt. Het bedrijf bood destijds hostingfaciliteiten tegen bodemprijzen aan. Meest bekende stunt van Freehosting was de gratis hosting voor particulieren, waarmee het bedrijf binnen no time de grootste hostingprovider van Nederland werd. Eind 2000 raakte Freehosting in financiële problemen toen het geen investeerders kon vinden om de lasten te dragen. Hierdoor vroeg het bedrijf begin 2001 noodgedwongen uitstel van betaling aan, waarna het in februari werd ingelijfd door het toen nog onbekende Ladot.