De kwartaalresultaten van het bedrijf uit Sunnyvale lagen iets boven de verwachting van Wall Street-analisten, meldt de New York Times. Yahoo maakte de afgelopen drie maanden een nettowinst van 542 miljoen dollar, tegenover 142 miljoen vorig jaar. Maar dat beeld is vertekend omdat Yahoo recentelijk ruim 400 miljoen dollar binnenharkte met de beursgang van haar Chinese halfdochter Alibaba.

De bruto-omzet steeg met 9 procent naar 1,8 miljard dollar. Maar internationaal lopen de inkomsten van het bedrijf verder terug. Yahoo genereerde het afgelopen kwartaal buiten de Verenigde Staten een omzet van 510 miljoen, een daling van 11 procent ten opzichte van de 570 miljoen uit 2007.

Overnamesoap gaat gewoon door

Volgens analisten die AP sprak veranderen deze cijfers weinig aan de situatie rondom het overnamegevecht. De aandelenkoers van Yahoo daalde gisteravond nabeurs licht.

Microsoft-topman Steve Ballmer benadrukte dat Redmond bij haar eerste overnamebod van 44,6 miljard dollar blijft (inmiddels al minder door de dalende beurskoers van Microsoft), ongeacht de kwartaalcijfers van Yahoo.

"Ik wens Yahoo alle succes toe met hun resultaten, maar dat veranderd niets aan de waarde van Yahoo voor Microsoft", aldus Ballmer tegen Reuters.

Ongekende kluwen

De bedrijven zijn in een titanenstrijd van ongekende omvang verwikkeld. En niet alleen Yahoo en Microsoft, want er is de afgelopen maanden een kluwen aan koortsig onderhandelende tech- en mediabedrijven ontstaan rond Yahoo. Onder andere Google, Time Warner en News Corp proberen met wisselend succes een voet tussen de Yahoo-deur te krijgen.

Onlangs begon Yahoo een proef met door Google geleverde advertenties op haar zoekmachine. Maar bij een intensievere relatie tussen Mountain View en Sunnyvale liggen er al gauw enorme antitrust-beren op de weg. Ondanks het tegenspartelen van Yahoo, verwachten analisten dat Redmond uiteindelijk aan het langste eind zal trekken.