De zaak wordt gevestigd op de tweede verdieping van het nieuwe winkelcentrum van Moskou, Gorbuskin Dvor, aldus Dell. Dell-producten worden ook al in sommige winkels in Moskou verkocht, maar naast andere merken. Dit is de eerste zaak die dat exclusief gaat doen.

In de winkel in Moskou zullen notebooks, desktops, servers, printers en andere Dell-producten verkrijgbaar zijn. Ook komt er een reparatieafdeling voor Dell-producten met garantie. De winkel in Moskou past in de gewijzigde verkoopstrategie van het bedrijf. Eerder besloot Dell pc's te gaan verkopen via het Amerikaanse warenhuis Wal-Mart.

Met de eerste fysieke winkel in Moskou wil Dell profiteren van de snelgroeiende computermarkt in Rusland. "Die groei is te merken aan de 28 miljoen Russische internetgebruikers die er nu zijn: een stijging van 800 procent in de afgelopen zeven jaar. Dell verhoogt de investeringen in Rusland om te voldoen aan de groeiende behoefte van de it-markt, die daar de komende vier jaar zal zijn verdubbeld," aldus topman Michael Dell.