De LiMo Foundation is in 2007 opgericht waarbij Motorola één van de eerste leden was, naast de zes oprichters. Dat zijn Samsung, Panasonic, NEC, Vodafone en NTT DoCoMo. De samenwerkende telefoonfabrikanten en telecombedrijven, in augustus 2007 al 20 ondernemingen, wilden daarmee een open en universeel platform ontwikkelen.

Alle LiMo-leden kunnen dat besturingssysteem dan gebruiken voor hun eigen telefoons, waarop applicaties dan ongewijzigd draaien. Dat moet softwareontwikkelaars aantrekken die op de mobiele markt al jaren kampen met verschillende en incompatibele platformen.

Ecosysteem

Het lijkt erop dat Android, met het grote Google als trekker, de rol van open en universeel mobiel platform overneemt. Motorola verklaart nu dat Android een rijkere en meer consistente basis biedt. De noodlijdende telefoonfabrikant prijst ook het ecosysteem van leveranciers en ontwikkelaars voor het Google-platform, meldt InformationWeek.

De eerste versie van LiMo is in maart vorig jaar uitgekomen. Android heeft zijn debuut in november 2007 gemaakt. De eerste toestellen hebben toen nog wel op zich laten wachten. Ruim een jaar geleden is Motorola nog met nieuwe LiMo-toestellen gekomen. De stichting won toen ook enkele nieuwe leden, waaronder Telecom Italia.