Telefoonfabrikant Motorola komt de ontwikkelaarscommunity tegemoet door smartphones voortaan zonder standaard Bootloader ook binnen de garantiebepalingen te laten vallen. Voorheen trok de door Google overgenomen leverancier na het verzoek voor een unlockcode de garantie in. Ook bezitters van een telefoon die eerder de unlockcode hebben aangevraagd en geactiveerd, vallen weer onder de garantie. Dat maakte het bedrijf donderdag via zijn blog bekend.

Naast het mogen unlocken, zal Motorola voortaan ook images aanbieden waarmee een smartphone geheel naar vanilla-Android kan worden teruggezet. Dat betekent dat ontwikkelaars zonder consequenties custom builds kunnen draaien en hun toestel later weer kunnen terugzetten naar de fabrieksinstellingen Tot de toestellen waarbij dit betreft behoren in 2012 of in 2013 gekochte Droid Razr HD’s, Droid Razr M’s, Moto X’s en Droid Maxx’s met de toevoeging DE, die staat voor Developer Edition.

Hoewel Motorola niet rept over wijzigingen in de garantiebepalingen voor reguliere consumenten, is het goed mogelijk dat ‘Googlerola’ in een later stadium ook de gewone man/vrouw meer vrijheden gaat gunnen in het maken van aanpassingen aan hun apparaat.