Mozilla showt zijn Firefox OS-launcher alvast aan de wereld. Daarmee wil de open source community een nieuwe slag maken op Android. Terwijl het zelf gestaag bouwt aan een mobiel imperium met de uitrol van Firefox OS op mobiele apparaten van partners, kan deze launcher voor Android de gebruiker alvast lekker maken.

De Firefox-launcher komt voor een groot deel overeen met dat mobiele besturingssysteem. Na installatie is het mogelijk om via de launcher te zoeken met de zoekbalk binnen de Firefox-apps die de gebruiker heeft geïnstalleerd. Ook is het mogelijk om nieuwe apps te kopen.

Contextual computing

De launcher geeft de gebruiker suggesties over welke apps zij op dat moment het meest gebruiken, en kan op basis daarvan mappen ('smart folders') aanmaken met soortgelijke apps. Daarbij geeft de launcher suggesties voor het downloaden van apps of bezoeken van web apps.

Mozilla werkt bij dit project samen met EverythingMe, een Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in contextual computing. Samen zullen zij ook de inkomsten delen. De launcher komt binnen enkele weken beschikbaar.