In de eerste helft van 2005 kwamen er in totaal 25 lekken in de Mozilla-browsers aan het licht, waarvan er 18 kritisch waren. Internet Explorer had slechts 13 gaten, waarvan 8 als kritiek worden bestempeld. Zodra een browserlek bekend werd, duurde het gemiddeld zes dagen voordat er kwaadaardige code werd ontwikkeld die misbruik maakt van dat lek. Vervolgens duurde het nog eens gemiddeld 48 dagen alvorens een patch beschikbaar kwam.

Symantec stelt verder in het rapport dat er steeds meer virussen worden geschreven vanuit een winstoogmerk. De auteur krijgt een vast bedrag per geïnfecteerde machines. Deze pc's kunnen ingezet worden voor het verzenden van spam of het uitvoeren van een dos-aanval. Het aantal virussen neemt nogal altijd toe, evenals het aantal phishing- en spammails. Tevens zijn er meer en meer virussen voor mobiele apparaten.

Verder concludeert Symantec in het rapport dat er meer gevoelige informatie op straat komt te liggen. Dit resulteert in financiële schade. De gevoelige informatie bestaat voornamelijk uit creditcardgegevens en bankinformatie. Zorgwekkend, vindt Symantec, aangezien het aantal webwinkels alleen maar toeneemt.