De add-on zal vanaf Firefox 57 (Quantum) niet langer meer beschikbaar zijn en wordt vervangen door de Firefox Developer Tools. Firebug wordt gebruikt door ontwikkelaars om code te inspecteren, bewerken en te debuggen in Firefox en CSS, HTML en JavaScript in webpagina's te inspecteren. De software wordt nog door miljoenen mensen gebruikt, zegt Jan Honza Odvarko, leider van het Firebug-project.

Mozilla begon in 2016 Firebug features te migreren naar de ingebouwde Firefox debugging tools. De core-onderdelen van deze tools zijn een page inspector, web console, JavaScript debugger en netwerk monitor.

Mozilla wil het native debuggen een standaard onderdeel van Firefox laten zijn. "Soms is het beter helemaal opnieuw te beginnen, zeker in de software-ontwikkelingsbranche," zegt Odvarko.

Als je alvast wil stoeien met de nieuwe Developer Tools, kan je ze hier downloaden of de huidige browser updaten. Mozilla heeft een handleiding gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe ontwikkelaars het makkelijkst kunnen overstappen naar deze nieuwe tools.