"Zodra er een zwakke plek wordt ontdekt in onze software, zijn wij beter in het verhelpen van het gat dan Microsoft", aldus Tristan Nitot van Mozilla. Als voorbeeld noemt Nitot een gat dat 6 september werd ontdekt. "Op 9 september was er al een update", stelt Nitot tegenover CNet. "Microsoft daarentegen heeft deze maand zijn patchdag overgeslagen waardoor bepaalde zwakheden gewoon blijven. Zoiets zal bij ons niet gebeuren."

Nitot verwijst tevens naar Secunia. Dit beveiligingsbedrijf stelt dat de lekken in de software van Microsoft kritieker zijn dan die van Mozilla. In de periode van 2003 tot 2005 heeft Secunia 22 veiligheidswaarschuwingen geplaatst over Firefox die in de categorie 'minder kritiek' vallen. In dezelfde periode zijn er 85 gaten gerapporteerd over Internet Explorer die als 'erg kritiek' bestempeld worden. Nitot vergelijkt dit met lichamelijk letsel: "Wat heb je liever: een gebroken vinger of dat je hoofd er af gerukt wordt."

Ollie Whitehouse van Symantec: "De populariteit van Firefox groeit erg snel waardoor het een steeds interessanter doelwit wordt voor mensen met slechte intenties. Mensen die zijn overgestapt van Internet Explorer naar Firefox moeten zich afvragen of het nog wel waar is dat Firefox veiliger is dan Internet Explorer. Voor veiligheid moeten ze niet alleen wisselen van browser, maar ook goed kijken naar de configuratie die zij draaien."

Symantec maakte maandag in zijn halfjaarlijkse Internet Security Threat Report de balans op. Volgens het bedrijf zijn de Mozilla-browsers gevaarlijker dan de webbladeraar van Microsoft. Verder concludeert Symantec in het rapport dat er meer gevoelige informatie op straat komt te liggen, wat resulteert in financiële schade.