Prism, dat nu nog in de bèta zit en voorheen WebRunner heette, is een wrapper waarmee online applicaties naar de desktop kunnen worden getrokken en lokaal kunnen draaien. Daarmee is het Mozillas tegenhanger van bijvoorbeeld Adobe AIR.

Op den duur moet Prism een omgeving bieden die de grenzen tussen traditionele applicaties en die op het web opzoekt en vervaagt. Met de lancering van de eerste build meldde Mozilla al dat het bezig was met 'verdere integratie' in Firefox. Die belofte wordt nu gestand gedaan.

De pluginversie, die Prism Extension for Firefox heet, voegt een extra optie toe onder het 'tools' menuutje: convert web site to application. De plugin zal vervolgens proberen de gekozen website als desktopapplicatie neer te zetten. Als alles goed gaat is de webapplicatie in traditionele offline-vorm terug te vinden. De plugin werkt op de huidige bèta van Firefox 3 en als alles volgens plan verloopt alle nieuwere versies. Het is dus nog geen stabiele build.

Mozilla heeft nog wat verbeteringen voor Prism aangekondigd. Zo kunnen geconverteerde webapps worden uitgerust met eigen icoon en krijgen de applicaties hun eigen profiel zodat ze niet met elkaar conflicteren.

Het is nog niet bekend wanneer Prism uit de bèta wordt gehaald. Firefox 3 wordt, met nog twee bèta's in het verschiet, later dit jaar verwacht.