De twee nieuwe krachten, Christian Sejersen en Brad Lassey, gaan zich helemaal wijden aan de ontwikkeling van Mobile Firefox. Sejersen werkte tot voor kort bij het Amerikaanse bedrijf Openwave Systems en Lassey werkte hiervoor aan mobiele Linux-projecten bij de R&D-afdeling van France Telecom.

Ergens in 2008 of 2009 moet de mobiele browser klaar zijn, zo heeft Mozilla-ontwikkelaar Mike Schroepfer op een blog laten weten. De nieuwe browser van Mozilla moet opboksen tegen al bestaande mobiele browsers van onder meer Microsoft, Apple en Opera.

Mozilla heeft al ervaring opgedaan met mobiele browsers met Minimo, een Mozilla-gebaseerde browser voor toestellen met Windows Mobile. Enkele maanden voor de officiële introductie van Minimo gaf de belangrijkste ontwikkelaar er de brui aan. Volgens Schroepfer wordt er niet meer verder gewerkt aan Minimo.

Ook biedt Mozilla nog Joey aan, dat is een project dat nog in ontwikkeling is en gebruikers de mogelijkheid biedt om teksten, foto's, video's en andere content op te slaan op een pc en toegankelijk te maken op een mobiele telefoon.