Mozilla gaf enkele maanden geleden aan te werken aan een nieuwe huisstijl. De organisatie wilde dat echter niet alleen doen en betrekt, volgens het open source principe, de community bij het ontstaan van de nieuwe huisstijl. Gebruikers mochten commentaar leveren op de eerste ideeën voor een nieuw logo en Mozilla ging daarmee aan de slag.

Deze week is de organisatie begonnen aan fase twee van het project en heeft zeven concepten gepresenteerd. De community mag commentaar leveren en dat wordt meegenomen in het selectieproces.

Gebruikers kunnen onder andere reageren op vragen als: "Welk idee resoneert wereldwijd het beste?" en "Welk idee zal de tand des tijds het beste doorstaan?"

Gebruikers kunnen hun feedback op verschillende manieren delen met Mozilla. Door te reageren in de comments, schetsen te uploaden of een video te maken. Gebruikers hebben twee weken de tijd om te reageren.

Mozilla drukt iedereen overigens wel op het hart dat het geen crowdsourcing project is en dat er niet gestemd kan worden op concepten, het gaat puur om feedback.

Hieronder zie je een screenshot van de zeven concepten. Als je naar de Mozilla Open Design-pagina gaat, kan je meer informatie en details over de concepten bekijken door op de logos te klikken.